Ce trebuie sa stii cand pleci la Roma

romaSituat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. 

Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman.

Atunci cand calatoriti in capitala Italiei trebuie sa faceti cateva lucruri care va vor ajuta:

1. Cumpara-ti un Roma Pass, un card valabil 48, respectiv 72 de ore, care te va ajuta sa ai access gratuit la mijloacele de transport in comun si intrare libera la doua atractii turistice. Iti sugeram sa optezi pentru Colloseum si Castelul Sant Angelo.

2. La Muzeul Vatican, cele mai mari cozi se formeaza de dimineata, intre 8:00 si 11:00. Dupa ora 12:30, vei astepta mai putin sa intri in muzeu. Pentru a evita aglomeratia si in interiorul muzeului, iti recomandam sa vizitezi Vaticanul luni, marti sau miercuri.

3. Roma se vede cel mai bine la pas. Ca sa ajungi mai usor de la Colloseum la Muzeul Capitolin si dupa in Trastevere, iti recomandam sa iei cu tine incaltaminte comfortabila.

4. Incearca sa te indepartezi cat mai mult de locurile centrale pentru a descoperi restaurante autentice si fereste-te cat poti de mult de locurile cu meniuri in 5 limbi. Refuza vanzatorii ambulanti.