Cum poți răcori casa

Caldura care intra in casa in perioada de vara provine in principal de la radiatia solara care intra prin ferestre. Daca reusim sa umbrim ferestrele, senzatia din interiorul casei se va modifica considerabil. Umbrirea ferestrelor trebuie facuta pe exterior si este mult mai eficienta decat in interior.

casa

Iata cateva solutii:

1. Umbrirea ferestrelor cu hartie alba, cu scotch lat, pe ferestrele expuse la soare, daca e posibil pe exterior.

2. Umbrire cu copertine din panza, retractabile.

3. Folii reflectorizante transparente, pe exteriorul ferestrelor.

4. In zilele de canicula e suficient sa micsoram umiditatea aerului. In acest context, poate fi folosit un dezumidificator. Umiditatea interioara vine si din exterior, dar creste destul de mult si de la folosirea dusului, gatit sau uscarea rufelor. Putem decala aceste activitati in perioadele zilei mai racoroase.

5. La casele construite din caramida si sau la blocuri, ajuta mult daca in timpul noptii se aeriseste bine casa si apoi ziua se inchid ferestrele.

6. Pe terase se pot folosi ventilatoare care elibereaza si vapori de apa sau cearceafuri ude in balcon.

7. Opreste sau scoate din priza electrocasnicele care nu iti folosesc in momentele mai incinse ale zilei si care degaja caldura (televizor, calculator, etc).

8. Inlocuieste becurile incandescente cu becuri cu led, care degaja caldura de 5-7 ori mai putin.

9. Podul aerisit ziua si noaptea prin deschiderea a doua ferestre pe fatade opuse, care sa creeze curent de aer.

Mixul de solutii din cele enumerate limiteaza aporturile de caldura venite din exterior si din interior si astfel se poate ajunge la o senzatie de confort pe perioadele de canicula, fara folosirea aerului conditionat sau cu folosirea lui la minim.