SĂNĂTATE

Depozitează legumele corespunzător

Majoritatea oamenilor depozitează legumele în frigider și cu toate acestea aproape o treime din ele se strică și ajung la gunoi.

De aceea este necesar să știți cum pot fi depozitate unele legume și pentru cât timp:

  • ardeii pot fi păstrați bine timp de 7 zie.
  • varză albă poate sta în frigider chiar și 2 săptămâni.
  • ridichile trebuie consumate în maxim 3 zile.
  • cartofii nu trebuie depozitați în cutia de legume a frigiderului ci într-o cămară întunecată și răcoroasă, unde pot rezista chiar și șase luni.
  • dovleceii, sfecla și dovleacul se păstrează într-un loc întunecat și răcoros. Sfecla poate rezista și 3 săptămâni, iar dovleceii trebuie gătiți în maxim 5 zile, altfel de vor îngălbeni.
  • castraveții se pot păstra în frigider maxim o săptămână, iar apoi cu siguranță se vor ofili sau se vor deteriora, indiferent cum îi depozitați.
  • roșiile trebuie lăsate la temperatura camerei.
  • usturoiul se păstrează atât într-un loc întunecat cât și luminos, într-un dulap, cămară sau frigider.
  • ceapa, trebuie depozitată în recipiente bine ventilate sau atârnată într-o plasă într-un dulap.
  • Înainte de a depozita prazul, îndepărtați vârfurile și lăsați-i rădăcina. Se păstrează o săptămână.
  • Toate celelalte verdețuri pot fi păstrate în frigider.
  • vânăta poate fi păstrată 2 zile.
  • sparanghelul poate fi ținut, în frigider, maxim 2-3 zile.

Comments are closed.