CASA

Elimină buruienile din grădina ta

În grădina sau curtea dumneavoastră nimic nu crește mai repede decât buruiana. Cu ajutorul uneltelor potrivite, prin plivitul regulat și câteva trucuri, veți învinge și acest inamic.

Buruienile vă pot ajuta să îmbunătățiți solul din grădină, pentru a evita astfel apariția lor pe termen lung. Pentru a putea ține buruienile sub control trebuie să știți cu ce vă confruntați.

În cazul buruienilor cu rădăcini pivotante (coada-calului, piciorul-cocoșului, urzica, păpădia, pălămida, dragaveiul, troscotul, pirul, piciorul caprei și volbura) este important ca acestea să fie scoase de la adâncime și dezgropate pentru a îndepărta complet rădăcina.
Buruienile care se înmulțesc prin semințe pot fi plivite foarte ușor. Pliviți buruienile înainte de a înflori, fiindcă nu au format încă semințe și nu se vor răspândi la fel de repede.

La amenajarea unei grădini noi puteți lua multe măsuri preventive pentru a vă scuti ulterior de neplăcuta sarcină de plivire a buruienilor:

  • Un înveliș din scoarță ornamentală, pietriș, așchii sau rumeguș sub copaci, trandafiri și tufe nu lasă nicio șansă buruienilor aflate în stadiul germinativ. Învelișul de mulci poate fi util și între rândurile de legume și pentru vegetația permanentă.
  • Foliile netransparente au două avantaje: suprimă buruienile și mențin căldură pentru creșterea plantei. Utilizați folii reutilizabile sau chiar degradabile pentru a evita poluarea suplimentară a mediului nostru.
  • Cultivați plante care nu dau nicio șansă buruienilor. Așa-numitele plante târâtoare formează un înveliș vegetal dens și permanent. Există covoare pentru culturi de acoperire deja înrădăcinate care se așază de-a latul pantei precum gazonul rulant – pentru succes rapid.
  • Asigurați-vă că plantele dumneavoastră se află în locul potrivit – buruienile pun stăpânire pe plantele fără vigoare. Asigurați o creștere sănătoasă a plantelor ca să fiți scutit de un efort suplimentar.
  • Așezarea intenționată în rosturi Așezați în rosturi plantele dorite, ca de exemplu mușchiul pitic sau cimbru rezistent la călcare, iar buruienile nu vor mai putea crește.
  • Țineți cont de următoarele atunci când vă construiți terasa: plăcile mari au mai puține rosturi. Iar mai puține rosturi înseamnă posibilități reduse de dezvoltare a buruienilor. Pentru dumneavoastră acest lucru înseamnă: mai puțină muncă.
  • Suplimentar, pentru terasa dumneavoastră vă recomandăm mortar pentru rosturi în cazul căilor sau accesului auto. Și acest lucru vă va ajuta să vă mențineți terasa fără buruieni.
  • Este interzisă folosirea oțetului și a sării împotriva buruienilor.

Vreți să luptați eficient împotriva buruienilor? Bazați-vă atunci pe procedurile mecanice și termice pentru combaterea buruienilor. V-am pregătit toate informațiile de care aveți nevoie cu privire la aceste proceduri naturale.

Și rețineți că buruienile nu sunt întotdeauna rele! Ele oferă insectelor și altor animale protecție și hrană. Vegetație sălbatică mai abundentă în grădina dumneavoastră înseamnă, de asemenea, mai mulți fluturi și albine!
Proceduri mecanice pentru combaterea buruienilor
În cazul procedurilor mecanice pentru combaterea buruienilor trebuie să vă folosiți mușchii. Smulgerea, îndepărtarea sau tăierea sunt o joacă de copii pentru dumneavoastră – folosind unealta potrivită.

Puteți lucra fie cu un clasic cuțit de curățat dale, o sapă pentru buruieni, fie cu o soluție electrică de curățare rosturi. Aveți o terasă pavată sau o alee pavată? Atunci veți ști să evaluați rapid avantajele unei soluții electrice moderne de curățare a rosturilor.

Procedurile de ardere cu arzătoare speciale nu folosesc substanțe chimice. Cu toate acestea, vă recomandăm să fiți precauți și să efectuați procedura numai pe suprafețe pavate sau cu pietriș, pentru ca plantele din jur să nu ia foc. Este suficient doar să țineți flacăra deasupra plantei timp de câteva secunde. Pentru a distruge efectiv buruienile, trebuie să folosiți agentul distrugător de buruieni de 2-4 ori per an.

De altfel, turnarea apei clocotite peste buruieni este, în principiu, ecologică. Apa fierbinte opărește chiar și rădăcinile. Dar gândiți-vă și la râme și alte creaturi asemănătoare din sol.

O altă opțiune pentru remediu este dispozitivul de curățare cu presiune. Buruienile se desprind din rosturi la o presiune puternică. Dar înainte de utilizare, verificați dacă pietrele, respectiv pavajul dumneavoastră sunt potrivite în acest scop. Probabil că nu veți putea elimina rădăcinile cu ajutorul dispozitivului de curățare cu presiune, așa că buruienile vor răsări din nou câteva zile mai târziu.

Comments are closed.