BUSINESS

Unde să schimbi bani

La conversia monedelor suntem în dilemă ce anume să alegem: o casă de schimb valutar sau bancă. Este important să fii atent atunci când efectuezi un schimb valutar.

Cel mai adesea, atunci când schimbi euro în lei, cele mai bune cursuri pot fi la casele de schimb valutar. Acestea practică o rată de schimb la vânzare mai bună decât cea a băncilor, diferența ajungând la câțiva bani. De multe ori cursul este chiar sub cel BNR.

Când schimbi sume mari de bani, de ordinul miilor de euro sau poate chiar zecilor de mii, ar trebui să apelezi la o instituție bancară. Aceasta îți oferă o siguranță mult mai mare și șansele ca banii să fie falși, este extrem de mică.
La sumele mici de bani, atunci când vinzi valută, această operațiune o poți face la o casă de schimb valutar pentru că de cele mai multe ori, are un curs mai bun decât al băncii.

La sume de bani mai mari, din nou va trebui să apelezi la serviciile unei bănci pentru că, sunt șanse să ai posibilitatea unui curs preferențial.
Dacă niciuna dintre aceste două soluții nu ți se par avantajoase, atunci poți apela la una dintre platformele care îți permit să schimbii banii direct în aplicație (gen Revolut), pe care să îi retragi ulterior de la un bancomat din țara de destinație.

Comments are closed.