SĂNĂTATE

5 alimente care scad hipertensiunea arterială

Peste un miliard de oameni suferă de hipertensiunea arterială . Este una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare și decesului prematur. Cu o dietă adecvată, echilibrată, care asigură aportul de nutrienți cheie, putem ajuta foarte mult la normalizarea tensiunii arteriale.

Dacă aveți hipertensiune arterială, trebuie să respectați mai întâi următoarele reguli:

  • omiteți carbohidrații rafinați din dieta dvs;
  • reduceți consumul de sare, evitați alimentele cu aromă de sare și conservate;
  • creșteți aportul de proteine;
  • creșteți aportul de potasiu și vitamine, prin consumul multor alimente care nu sunt de origină animală (legume, ciuperci).

Alimentele bogate în potasiu, magneziu și calciu, au un efect de scădere a tensiunii arteriale. Dacă tensiunea arterială este mare, leguminoase uscate (fasole, mazăre, linte), legume (cartofi, țelină, roșii, varză, morcovi, măcriș, spanac), ciuperci, fructe (rodie, citrice, avocado, banane, fructe cu boabe negre, struguri), semințe oleaginoase, lapte cu conținut scăzut de grăsimi și produse lactate, pește și cereale integrale.

De exemplu, consumul unui pahar de suc de rodie sau suc de sfeclă pe zi, sau a 30 de grame de semințe de in măcinate pe zi, are deja un efect semnificativ asupra valorilor. S-a dovedit, de asemenea, că consumul de ulei de in și ulei de măsline scad tensiunea arterială. Ciocolata neagră (1-2 batoane pe zi) fără zahăr de cel puțin cu 70% conținut de cacao, scade tensiunea arterială datorită conținutului ridicat de antioxidați.

Iată cinci alimente care scad tensiunea arterială:

Usturoi

Conține un aminoacid numit aliină, iar când usturoiul este sfărâmat, se eliberează un compus numit alicină, care are efect vasodilatator, ajută la prevenirea arteriosclerozei, apariția bolilor de inimă și scade tensiunea arterială.

Sfeclă

Un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi, care conține vitamine, minerale și antioxidanți, scade tensiunea arterială și îmbunătățește circulația sângelui.

Avocado

Conține mulți nutrienți care ajută la gestionarea tensiunii arteriale. Este o sursă bogată de potasiu, care ajută la menținerea echilibrului electrolitic și are un efect vasodilatator.

Spanac, varză creață

Legumele cu frunze verzi sunt foarte bogate în magneziu, care îndeplinesc multe funcții în corpul nostru și pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale.

Pește gras

Merită să includem în alimentația noastră mâncăruri din pește gras, precum somonul sau macroul, de până la două ori pe săptămână. Deoarece sunt bogate în acizi grași omega-3, au un efect benefic asupra sănătății sistemului cardiovascular.

Pe lângă faptul că consumul anumitor alimente și o dietă sănătoasă, echilibrată ne îmbunătățește cu siguranță starea generală de sănătate, și chiar poate completa tratamentul hipertensiunii arteriale, nutriționiștii mai sfătuiesc că, dacă observați simptome de hipertensiune arterială, trebuie neapărat să vă consultați cu un medic.

Mai multe detalii puteți găsi la www.boglarchamp.ro

Comments are closed.