SĂNĂTATE

Beneficiile nucilor pentru organism

Nucile sunt o comoară de nutrienți și beneficii pentru organismul uman. Pot fi folosite atât în rețete dulci, cât și în cele sărate.

Foarte apreciate în România, nucile au numeroase beneficii pentru sănătate: abundă în Vitamina B9, fibre și omega 3.
Apreciate pentru gustul lor, aceste nuci aduc, de asemenea, numeroase beneficii organismului uman.

Începând cu un conținut interesant de fibre. Fibrele ajută la stimularea tranzitului lent, ajută la reglarea tranzitului. Contribuie la sănătatea microbiotei, limitând astfel riscul anumitor boli, cum ar fi cancerul de colon, diabetul sau bolile cardiovasculare. Un alt avantaj al fibrelor este că ajută la încetinirea asimilării carbohidraților și la reducerea absorbției grăsimilor. Fibrele vă fac să vă simțiți sătul, ceea ce vă ajută să vă controlați pofta de mâncare și să limitați poftele.

Nucile sunt apreciate pentru conținutul lor de omega-3, necesari pentru dezvoltarea și funcționarea retinei, a creierului și a sistemului nervos. Aportul adecvat de omega-3 este esențial pentru femeile aflate la vârsta fertilă, femeile însărcinate, femeile care alăptează și copii.

Consumului de omega-3 ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea cantității de trigliceride din sânge. Omega-3 previn AMD și sunt esențiale pentru persoanele în vârstă. Sunt, de asemenea, antiinflamatorii.

Printre numeroasele sale beneficii, nuca conține și magneziu. Acesta conține exact 158 mg pentru o porție de 100 de grame. Conține și alte oligoelemente, cum ar fi fierul, calciul, potasiul etc.

De asemenea, nucile au un rol important în formarea globulelor roșii, în funcționarea sistemului nervos (sinteza neuromediatorilor) și a sistemului imunitar.

Vitamina B9 este necesară în perioadele de activitate metabolică intensă, cum ar fi copilăria, adolescența și sarcina.

Un consum regulat, dar moderat de nuci a fost asociat cu o mai bună funcție cognitivă. Cei care consumă mai mult de 10g de nuci pe zi au rezultate mai bune la capitolul gândire, raționament și memorie.

Un consum regulat de nuci ar putea îmbunătăți calitatea spermei și ar avea un impact asupra fertilității masculine.

Comments are closed.