TIPS

Tu cum îți usuci hainele iarna?

Uscarea rufelor cu ajutorul unui calorifer și în interiorul casei, favorizează eliberarea unei cantități foarte mari de vapori de apă, care provoacă umiditate.

Vaporii de apă se deplasează prin aer până când vin în contact cu prima suprafață rece pe care o întâlnesc. Acești vapori de apă ajung să se așeze pe pereții casei, provocând mucegai. Un efect care poate provoca, în cele din urmă, reacții alergice sau dificultăți de respirație.

Poți folosi un suport încălzit pentru prosoape pentru a usca rufele. Un suport încălzit pentru prosoape poate fi o modalitate bună de a usca, rapid, hainele în interiorul casei, și poaet fi instalat și în bucătării sau toaletă.

Dacă preferi să folosești un uscător de rufe, evită să faci următoarele greșeli:

  • uscarea excesivă a hainelor le poate deteriora prin încrețirea sau micșorarea lor. În plus,  ar putea duce la un consum excesiv de energie, crescând astfel facturile de energie electrică.

  • nu usca hainele de lână, deoarece se poate deteriora fibra. Deși unele uscătoare de haine au programul „lână”, cel mai bine ar fi să usuci hainele la lână la aer, într-o zonă umbrită și nu la lumina directă a soarelui. Gata, acum poți să-ți usuci rufele fără să faci greșeli și fără să-ți pui sănătatea în pericol!

Scoate imediat hainele din mașina de spălat odată ce programul de spălare s-a terminat și să le pui afară. Dacă ziua este prea umedă și plouă, te sfătuim să alegi o cameră în care rufele se pot usca rapid.

Un remediu împotriva umidității este și cel al dezumidificatoarelor naturale. Tot ce trebuie să faci este să ai niște sare grunjoasă, borcane, pânză și bucăți de plastic pentru a le închide. Poți așeza borcanele în dulapuri sau pe pervaz pentru a contracara, în mod natural, umiditatea. Este un remediu grozav. Hainele tale vor fi curate și mereu parfumate.

Comments are closed.