TIPS

Cât poți păstra sarmalele în frigider?

Când te gândești la masa de Crăciun, te gândești la sarmale. Acestea se numără printre preparatele tradiționale românești.

Fie că sunt gătite de Crăciun sau pe timpul anului, în special iarna, această mâncare gustoasă are și niște reguli pe care ar trebui să le respecți.
Trebuie să știi că sarmalele se pot păstra la frigider pentru o perioadă de 5-6 zile, maxim o săptămână.

După această perioadă riscul de a face toxiinfecție alimentară este foarte mare.

Saramalele pot fi ținute la congelator pentru maxim 10 luni atunci când sunt deja gătite.

În cazul în care nu sunt fierte, timpul scade considerabil și păstrarea nu poate depăși 3-4 luni pentru că varza se va rupe când mâncarea va fi pe foc.

Sarmalele trebuie puse în frigider imediat ce s-au răcit, mai ales pe perioada verii când temperaturile ridicate pot strica foarte repede mâncarea și riscul de intoxicație alimentară este mai mare.

Cea mai bună soluție pentru a păstra produsul la frigider este ca acesta să se pună într-o caserolă care se închide etanș.

În situația în care sarmalele crude au stat în congelator este indicat să fie dezghețate la frigider, nicidecum la temperatura camerei pentru că se vor strica mult mai repede.

Comments are closed.