SĂNĂTATE

Sexul este esențial pentru sănătate

Viața sexuală sănătoasă este una dintre nevoile de bază ale oamenilor, iar aceasta poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală a oamenilor.

Sexul poate stimula funcția sistemului imunitar, reduce tensiunea arterială, scade riscul de atac de cord, ameliorează durerea și reduce stresul.

Sexul are o multitudine de beneficii pentru sănătatea mintală, inclusiv îmbunătățirea stimei de sine și prevenirea singurătății și a izolării.

Din păcate, mulți oameni, în special femeile, se confruntă cu o mulțime de bariere.

Renunțați la rușine

Societatea puritană în care trăim a făcut ca femeile să se simtă rușinate de nevoile sexuale și să se simtă inconfortabil în legătură cu nevoia și dorința de plăcere.

O viață sexuală satisfăcătoare este la fel de esențială ca alimentația, exercițiile fizice și somnul, dar este ignorată sau – și mai rău – dezaprobată.

Înțelegerea orgasmelor feminine

Chiar și atunci când femeile se simt confortabil să pledeze pentru plăcerea lor sexuală, s-ar putea să nu știe cum să facă sex într-un mod care să le aducă plăcere. Adesea, sexul cu penetrare nu oferă suficientă stimulare clitoridiană pentru un orgasm satisfăcător.

Doar 33% dintre femei ajung la orgasm de fiecare dată în timpul relațiilor sexuale bărbat-femeie, față de 75% dintre bărbați, iar 30% dintre femei au dificultăți în a ajunge la orgasm.

Experimentează diferite poziții sexuale.

Comments are closed.