SĂNĂTATE

Efectele consumului de alcool

Nicio cantitate de alcool nu este sănătoasă dacă aveți mai puțin de 40 de ani, în mare parte din cauza deceselor cauzate de consumul de alcool prin accidente auto, răniri și omucideri.

Cu toate acestea, dacă aveți 40 de ani sau mai mult și nu suferiți de probleme de sănătate, noile cercetări au descoperit că mici cantități de alcool ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet.

Nu a găsit niciun efect protector pentru boli precum tuberculoza, hipertensiunea arterială, fibrilația atrială, bolile hepatice, epilepsia, pancreatita și multe tipuri de cancer.

Alcoolul nu oferă niciun beneficiu pentru sănătate persoanelor sub 40 de ani, dar crește riscul de rănire, cum ar fi în accidente de mașină sau motocicletă, sinucideri și omucideri.

O băutură standard presupune 10g de alcool pur, care ar putea fi ori un mic pahar de vin roșu de 100 ml, ori o sticlă de bere (3,5% alcool), ori 30 ml de băuturi spirtoase cu 40% alcool.

Doar o halbă de bere sau un pahar de vin pe zi poate micșora volumul total al creierului, daunele crescând odată cu creșterea numărului de băuturi zilnice.

În medie, creierul celor de peste 50 de ani care au băut o halbă de bere pe zi, în ultima lună, părea cu doi ani mai bătrân decât cei care au băut doar jumătate dintr-o bere.

Comments are closed.