SĂNĂTATE

Consumul zilnic de lapte

Laptele are multe substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Există o legătură între consumul de lapte de către adulți și mortalitatea din toate cauzele. De la bolile coronariene și până la accidentele vasculare cerebrale. Unele studii au constatat un efect protector al consumului de lapte, în timp ce altele au constatat un risc crescut.

Conform unor date, la întrebarea „Cât lapte trebuie să consumi zilnic”, răspunsul este că este recomandat minim 2 căni. Făcând asta avem un plus la cerințele zilnice de calciu, proteine animale și aport de vitamina B12. În SUA, ghidurile dietetice naționale recomandă ca adulții să bea trei căni sau 732 ml pe zi de lapte.

Consumul de lapte în Europa a fost de de 171 ml pe zi de lapte. Aici variază de la 236 ml pe zi de lapte în Suedia, 171 ml pe zi de lapte în Italia, la mai puțin de 60 ml pe zi de lapte în Bulgaria.

Unii nutriționiști pun sub semnul întrebării locul laptelui de vacă în alimentația umană și cât lapte trebuie să consumi zilnic. La aceste afirmații au avut în vedere conținutul său energetic ridicat.

Laptele are, în general, 83 kcal și 149 kcal pentru o cană de lapte degresat și, respectiv, lapte integral. În plus, laptele integral este bogat în acizi saturați și în acizi grași transfturați.

Nutriționiștii recomandă că să consumăm 2 căni de lapte zilnic pentru a satisface nevoile de vitamina D și calciu. Acesta poate fi folosit în smoothie-uri, piureuri, cafea, făină de ovăz.

În concluzie, recomandarea este de a bea maximum 2 căni de lapte pe zi pentru a adăuga beneficii pentru sănătate.

Mai ales pentru persoanele care nu au intoleranță. Făcând asta, vom adăuga un plus de calciu și vitamina D. Vom beneficia de nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor și pentru a stimula și sistemul imunitar.

Comments are closed.