TIPS

Ce faci cu rădăcinile orhideei când ies din ghiveci

Când iubești orhideele, sedus de delicatețea acestor flori frumoase, încerci să ai cea mai mare grijă de ele. Poți uneori să fii surprins și îngrijorat să vezi că rădăcinile încep să iasă din ghiveci.

Când rădăcinile încep să se reverse din ghiveci, este adesea pentru a obține umiditate ambientală și particule organice în suspensie. Aceasta va hrăni floarea. Acest lucru îi permite, de asemenea, să prindă mai bine lumina. La fel ca si frunzele, și rădăcinilor le place să beneficieze de o bună expunere la soare.

Uită-te la rădăcini pentru a-ți face o idee despre starea de sănătate a plantei tale. Când sunt foarte verzi, este un semn foarte bun. Aceasta înseamnă că planta ta înflorește minunat. Aveți grijă, totuși, dacă acestea capătă o nuanță gri, aceasta indică o lipsă de apă.

Când rădăcinile încep să devină mai vizibile, uneori ne întrebăm dacă ar trebui să le tăiem sau chiar să încercăm să le îngropăm. Cu excepția cazului în care sunt maro și moi (ceea ce este un semn de putrezire și rădăcinile epuizează inutil planta), vă sfătuim insistent să nu le tăiați.

Dacă sunt într-adevăr putrezite, le poți zdrobi foarte simplu cu degetele printr-o simplă apăsare. Se desprind de la sine: prin urmare, este imposibil să le confundați cu rădăcini sănătoase! Asadar, nu ezitati sa le indepartati in timpul repotarii (la fiecare 2-3 ani) sau chiar inainte dacă este necesar.

Pentru a limita acest fenomen trebuie să abandonați deja ghiveciul opac în favoarea unui vas transparent care va lăsa rădăcinile orhideei tale să capteze lumina. De asemenea, aveți grijă de udare. Evitați să udați floarea sau frunzișul și turnați apa necalcaroasă direct pe substrat și rădăcini.

Comments are closed.