TIPS

Când se adaugă găluștele în supă

Dacă vrei ca supa ta să iasă perfectă, găluștele sunt foarte importante.

Fiecare gospodină respectă o anumită rețetă de găluștele, dar multora nu le ies pufoase așa cum și-ar dori. Pentru început iată ingredientele necesare:

  • 2 ouă
  • linguri de ulei vegetal sau untură de rață / gâscă
  • 8 linguri de griș curat. În cazul în care ouale sunt mai mari poți adăuga încă 1-2 linguri de griș
  • un vârf de cuțit de sare.

Calitatea grișului este un lucru esențial dacă vrei ca găluștele să iasă pufoase. Acesta trebuie să aibă o granulațe uniformă și să nu fie foarte fin precum făina. În caz contrar se vor întări.

Mod de preparare
Mai întâi se separă albușul de gălbenuș și se bate albușul cu ajutorul mixerului. Bate gălbenușul cu puțină sare și adaugă uleiul. Amestecă bine, după care toarnă gălbenușul peste albuș și încorporează-l ușor cu ajutorul unei furculițe, folosind mișcări de jos în sus.

Adaugă grișul în ploaie, câte puțin, amestecând ușor. După ce ai terminat acest proces este important să lași compoziția să se odihnească circa 10-15 minute pentru a permite grișului să absoarbă umiditatea din ou și să lege mai bine compoziția.

Este important să lași compoziția să se odihnească într-un mediu răcoros. Dacă în bucătărie este cald, o poți pune la frigider. Dacă respecți acest truc, fii sigură că vei obține găluștele perfecte.

După timpii de odihnă, poți trece la modelarea găluștelor. Pentru asta ai nevoie să folosești o lingură umezită. Poți pune apă într-o cană sau te poți folosi de supă ori de câte ori este nevoie. Dacă folosești o lingură umezită compoziția nu se va lipi.

Găluștele pot fi fierte în apă sau direct în supa de pui. Evident că cea din urmă variantă conferă găluștelor o savoare deosebită, deoarece împrumută din gustul supei de pui.

Pentru a evita să ți se dezintegreze, trebuie să ții cont de un sfat: nu pune găluștele în supa/ apa clocotită! Dacă totuși supa a ajuns la punctul de fierbere, poți să dai focul mic și să lași câteva minute. O altă variantă ar fi să torni puțină apă rece.

Un alt lucru foarte important este să eviți să fierbi găluștele la foc mare. Dacă vrei ca ele să ia din gustul supei de pui și să nu se întărească este recomandat să le fierbi la flacără mică. Găluștele se fierb aproximativ 12 minute, mai mult sau mai puțin, în funcție de dimensiunea acestora.

Comments are closed.