SĂNĂTATE

Fructul acceptat lângă carne

Este înțelept, pentru un stil de viață sănătos, să consumăm carnea sub formă de friptură cu o cantitate foarte mare de salată, sau cu orez integral, quinoa, murături și chiar un anumit fruct.

Unul dintre ponturile oferite de nutriționist se referă la modul de prepare a cărnii: important este ca aceasta să nu fie gătită cu / în ulei. Și recomandată este carnea cât mai slabă. Prin urmare, dacă tot vorbim despre carne, cea mai sănătoasă este cea preparată la grătar. Un alt secret al consumului de carne este legat de asocierile potrivite cu aceasta.

Ideal ar fi să o consumăm cu o cantitate foarte mare de salată de frunze, de legume verzi. Suportă combinație foarte bună cu orezul integral, quinoa care este foarte vine tolerată de organism și, de asemenea, în combinație cu murăturile în sare, nu cele la oțet. Foarte bună, spre exemplu la o friptură de carne, este salata de varză murată.

Pentru a fi sănătoși, pentru a beneficia de maximum de energie și bună dispoziție în urma consumului de fructe, acestea trebuie mâncate în prima parte a zilei.

Există o excepție: un fruct se poate combina cu carnea și poate avea beneficii uluitoare pentru sănătate. Singurul fruct care face excepție și poate fi combinat cu carnea este ananasul. Bromelaina din compoziția acestuia poate fi asociată cu carnea, pentru că ajută la digestie.

O friptură alături de un ananas la grătar, este și gustoasă și în același timp oferă și cantitatea de enzime de care are nevoie organismul. Ingredientele active din bromelaină includ proteinaze și proteaze, enzime care descompun proteinele din organism.

Bromelaina a fost utilizată în medicină ca agent antiinflamator. Cercetările realizate de-a lungul timpului au demonstrat însă că aceasta ajută și la tratarea tulburărilor digestive, în recuperarea postoperatorie, ori în pierderea de greutate sau chiar în afecțiuni ale sinusurilor.

Trebuie să avem mare atenție la cantitatea de carne consumată. Carnea acidifică foarte mult organismul și în special rinichii și mai mult decât atât este lipsită de fibre. Și atunci, un consum de carne fără o salată sau murături alături duce la constipație, balonare și tot felul de afecțiuni digestive.

Este foarte important să nu combinăm mai multe tipuri de carne la aceeași masă: pește cu porc sau pui etc.. Ideal ar fi ca în aceeași zi să nu consumăm mai multe tipuri de carne.

Pentru că avem nevoie de enzime diferite pentru digestie, avem nevoie de o cantitate mai mare de acid clorhidric, de suc gastric. De aceea avem nevoie să consumăm, alături de carne, salată sau murături.

De asemenea, trebuie să consumăm porții cât mai mici, în special de carne, și să respectăm pauzele dintre mese. Ideal ar fi ca între mese să facem o pauză de minimum trei ore, iar după o masă copioasă, seara, de 16 ore, în care să consumăm doar apă.

Consumul de carne și bolile de inimă
Specialiștii atrag atenția asupra faptului că un consum zilnic de carne poate cauza grave probleme de sănătate, mai ales dacă este combinată sau preparată nepotrivit.

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford în 2020 sublinia riscul crescut de a dezvolta boli cronice în urma consumului frecvent de carne. Spre exemplu, consumul a doar 70 de grame de carne, indiferent că este vorba despre carne procesată sau neprocesată, crește cu 15% riscul de a dezvolta boli de inimă, cu 30% riscul de diabet și cu 31% riscul de pneumonie, în viitor.

Pe de altă parte, un consum redus de carne duce la îmbunătățirea stării de sănătate. World Cancer Research Fund UK recomandă ca adulții să consume carne trei porții pe săptămână, iar mezeluri – cât mai rar.

Comments are closed.