UTILE

Depozitarea cartofilor în condiții potrivite

Cartoful poate rămâne în stare perfectă timp de până la șase luni. Pentru a obține acest rezultat, trebuie să știiți unde să-i depozitați, astfel încât nu va mai trebui să aruncați tuberculii încolțiți sau putreziți.

O legumă are nevoie de o circulație constantă a aerului. Cel mai bun mod de a depozita cartofii este să îi puneți în pungi din plasă sau din hârtie. Nu trebuie să puneți alte fructe și legume una lângă alta, în special ceapă și mere. Acestea accelerează coacerea tuberculilor, făcându-i să încolțească.

Păstrați cartofii într-un loc întunecos și răcoros. Este important să evitați lumina soarelui. Sub influența luminii, leguma produce otrava solanină, care este dăunătoare pentru oameni. În zonele cu concentrații ridicate de toxină, cartofii devin verzi și cel mai bine este să îi tăiați.

Bulbii nu trebuie spălați înainte de a fi depozitați. Dacă se udă, vor începe să putrezească.

Condițiile ideale de depozitare sunt în jur de 10°. Dacă este posibil, măsurați temperatura camerei cu un termometru. O pivniță, o magazie sau o cămară neîncălzită este un loc bun pentru cartofi. Puneți leguma într-un astfel de loc și verificați la fiecare câteva săptămâni, îndepărtând orice fruct putred.

Prin urmare, într-o pivniță caldă, nu sperați la rezultate pe termen lung. Este mai bine să consumați o astfel de legumă cât mai curând posibil, înainte ca aceasta să absoarbă umezeala.

Comments are closed.