Multe persoane dintre cei care consumă pâine o aleg pe cea feliată pentru a economisi timp, însă există mai multe aspecte care recomandă achiziționarea pâinii întregi în loc de cea feliată.
Pâinea feliată vine la pachet și cu câteva dezavantaje.
- Pâinea nefeliată este mai ieftină;
- Se alterează mai repede din cauza suprafeței mai mari în ceea ce privește apariția mucegaiului;
- Depozitarea pâinii feliate într-o pungă în frigider duce la umezirea pâinii, din cauza condensului care se creează;
- Pâinea feliată se usucă mai repede decât cea întreagă;
- Pâinea feliată are mai multe calorii, din cauza cuțitului uns cu ulei de către brutarii care o taie. Acest lucru se practică pentru ca feliile de pâine să nu se lipească între ele.
Pâinea tăiată are riscul de a se usca mai repede, astfel mulți oameni aleg să o arunce după ce s-a întărit. Însă, există diverse metode prin care aceasta poate deveni din nou moale și comestibilă. Așadar, aveți nevoie de o cană cu apă, pe care să o puneți în cuptorul cu microunde, iar deasupra lui se va pune felia de pâine uscată. Aceasta trebuie să stea astfel preț de 5 minute, în cuptorul pornit la cea mai mare putere. După această procedură, felia de pâine va fi din nou proaspătă.
Recent Comments