SECURITATE

Dezactivați WiFi-ul de pe telefonul mobil în oraș

Funcția Wi-Fi a telefonului mobil mereu activată permite accesul hackerilor mai ușor la datele din telefonul dvs.

Nu este recomandabil să lăsați mereu pornită conexiunea wireless a telefonului mobil, o funcție WLAN activată în spațiile publice implică un risc mare de securitate.

Când modul WLAN este activat, telefonul mobil caută în permanență posibilități de conectare cu rețelele disponibile în apropiere. Hackeri au astfel acces la telefoanele mobile și pot prelua date precum parole, nume și adrese de e-mail. Prin urmare, e recomandat prudență, mai ales în rețelele gratuite!

Este indicat să dezactivați funcția WLAN atunci când vă deplasați, astfel încât să nu vi se poată crea un profil de mișcare. Când WLAN-ul este pornit, este posibil să se afle unde locuiți – acest lucru face ca spargerile să fie planificate de infractori. Escrocii pot folosi o așa-numită cutie WLAN pentru a simula o rețea cunoscută, astfel încât telefonul mobil să se conecteze la ea.

Este recomandabil să folosiți datele mobile. Energia bateriei se consumă mult mai repede dacă telefonul mobil caută în permanență rețelele existente.

Comments are closed.