TIPS

Funcții Waze care-ți fac călătoria mai ușoară

Fie că ai nevoie de indicații într-un oraș pe care nu îl cunoști sau de sugestii de rute pentru o drumeție mai lungă, există funcții Waze care garantează o experiență plăcută la volan.

Waze a implementat o funcție ce permite utilizatorilor să găsească cea mai bună ofertă de carburant din apropiere, și care mai apoi îi ghidează către stația respectivă.

Funcția de raportare evenimente rutiere avertizează conducătorii auto cu privire la obstacole, gropi periculoase, drumuri restricționate, accidente rutiere sau poliție. Aplicația poate adăuga astfel de semnalări, rezultând într-o hartă actualizată constant chiar de propria comunitate.

Waze îți poate oferi cea mai rapidă cale către destinația ta, aplicația se poate adapta și la cerințele autoturismului pe care îl conduci, fie că necesită stații de încărcare precum vehiculele electrice, fie că au dimensiuni diferite și pot parcurge alte categorii de drumuri, cum ar fi motocicletele. Din meniul aplicației putem alege „tipul de vehicul”, având variante precum mașină privată (fără restricții speciale), taxi, motocicletă sau autoturism electric.

Aplicația permite utilizarea hărților în mod offline în aproape aceleași condiții. Astfel, până la realizarea unei conexiuni la internet, aplicația nu poate semnala posibilele obstacole sau drumuri închise.

În cazul în care preferi să îți alegi singur drumurile pe care vrei să le parcurgi, poți alege să eviți drumurile cu taxă, trecerile cu bacul, autostrăzile, drumurile neasfaltate sau intersecțiile periculoase.

Din meniul aplicației se poate selecta opțiunea „Planifică o deplasare”, după care introduceți locația dorită, iar aplicația va calcula automat orele de plecare și de sosire, în funcție de condițiile de trafic.

Aplicația stabilește implicit vocea deja arhicunoscută de utilizatori, dar există o varietate de opțiuni care pot fi folosite. Utilizatorii își pot înregistra propriile indicații vocale, oferind un plus de autenticitate aplicației.

În concluzie, utilizatorii navigației Waze beneficiază de rute rapide și eficiente, de siguranță, cât și drumeții lipsite de griji.

Comments are closed.