Secretul vieții îndelungate a brânzei stă în echilibrul corect dintre umiditate și accesul la aer.
Ambalajul ideal este hârtia pergament sau hârtia cerată, care permite produsului să respire.
Înfășurați brânza în pergament și apoi puneți-o într-un recipient emailat, din sticlă sau plastic, cu un capac liber. Acest lucru îi va crea propriul microclimat ideal cu umiditate constantă.
Brânzeturile tari și semidure, precum parmezanul sau cheddarul, se păstrează cel mai bine în condiții ușor mai uscate. O bucată mare poate fi chiar învelită într-un prosop de bumbac ușor înmuiat în apă sărată.
Brânzeturile moi precum Camembert sau Brie necesită mai multă atenție. Acestea trebuie păstrate în ambalajul lor original sau, dacă nu, în pergament, dar în cel mai cald loc din frigider.
Nu congelați niciodată brânza, cu excepția cazului în care doriți să îi distrugeți irevocabil textura. Odată decongelată, se va transforma într-o masă sfărâmicioasă, fără aromă, nepotrivită pentru o feliere frumoasă.
Dacă pe suprafață apare un ușor mucegai alb (este vorba despre brânzeturile tari), nu trebuie să aruncați imediat produsul. Această parte poate fi pur și simplu tăiată cu grijă, iar restul va fi destul de comestibil.
Amintiți-vă că brânza este un produs viu care continuă să se matureze chiar și în frigider. Păstrarea corespunzătoare nu numai că o va împiedica să se strice, dar îi va permite, de asemenea, aroma să se dezvolte și mai bine.
Recent Comments