LIFESTYLE

S-a redeschis brutăria Miez din Piața Amzei

Brutăria artizanală Miez, una dintre pionierii pâinii cu maia din România, s-a redeschis în București, în Piața Amzei (pe strada D. I. Mendeleev 43), locul unde a luat viață brutăria și unde s-a legat comunitatea care i-a rămas aproape.

Iar de astăzi, pe lângă pâinea și produsele de patiserie artizanală, brutăria oferă acum și cafea de specialitate, într-un spațiu unde clienții pot savura băutura caldă, pot lua o gustare rapidă sau pot petrece timp în atmosfera caldă a brutăriei.

Miez coace exclusiv pâine cu maia, fermentată natural până la 24 de ore, folosind făinuri și materii prime de cea mai înaltă calitate. Majoritatea făinurilor provin de la moara Paolo Mariani din Italia, restul fiind măcinate de ei înșiși în locație, boabele ecologice provenind de la ferma Bio Farmland din Arad.

Brutăria este, de asemenea, una dintre foarte puținele din România care deține o moară proprie cu pietre, pentru a măcina cerealele și a controla astfel, în cazul anumitor sortimente, întreg procesul de producție.

„Tot ce facem la Miez pornește din câteva lucruri simple: răbdare, grijă, atenție, respect pentru oameni și pentru timp. Poate că nu se văd mereu, dar ele sunt cele care dau gustul și sensul a tot ce iese din brutărie. Sunt valorile în jurul cărora creștem atât noi, cât și pâinea și comunitatea din jurul ei. Nu urmărim aparențele, ci esența. Miezul”, spune Andreea Carețu, fondatoarea Miez.

Comments are closed.