CASA

Cum eviți problema parcării

Lipsa locurilor de parcare este o problemă stringentă în oraşele aglomerate ale României. Situaţia este valabilă atât în zona centrală, cât și la periferie, acolo unde au loc dezvoltări rezidențiale de amploare.

Parcarea este unul dintre aspectele importante pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când te gândești la achiziția unui apartament într-un bloc vechi sau nou. De preferat ar fi să ai acces la un astfel de spațiu „cu acte în regulă”.

Vă oferim o serie de recomandări de bază pentru a evita problemele ulterioare:

Închiriere loc de parcare de la Primărie

Locatarii blocurilor vechi au posibilitatea de a închiria un loc de parcare de la Primărie. Aceasta este o opțiune dacă locuința pe care dorești să o achiziționezi este amplasată într-un asemenea imobil.
Primul pas ar fi să vorbești chiar cu vânzătorul apartamentului, în eventualitatea în care a avut un contract de închiriere pe care tu l-ai putea prelungi.

Achiziționează loc de parcare

În cazul unui apartament nou, achiziția unui loc de parcare (sau chiar a două, dacă este cazul) în interiorul respectivului complex rezidențial este cea mai bună soluție.
Cei mai mulți dezvoltatori pun la dispoziția cumpărătorilor câteva locuri de parcare, însă numărul acestora poate fi destul de limitat – așa că nu sta prea mult pe gânduri când vine vorba de luarea unei decizii.
Chiar dacă familia ta nu are încă mașină, dar te gândești la această posibilitate pe viitor, poți cumpăra din timp un asemenea spațiu. Nu te baza pe faptul că vei putea parca mașina în apropierea casei, întrucât zonele rezidențiale noi se dezvoltă destul de repede și nu lasă prea mult spațiu nevalorificat.

Parcări publice din apropiere

În ultimii ani, în marile orașe există inițiative de dezvoltare a unor parcări supraetajate. Ele reprezintă un real avantaj pentru posesorii de autovehicule din respectivele cartiere, putând suplini lipsa locurilor de parcare (de închiriat sau de vânzare) din preajma blocurilor.
Interesează-te, așadar, dacă în apropierea proprietății pe care vrei să o achiziționezi există asemenea opțiuni sau chiar proiecte anunțate de autorități.

Loc de parcare în cartier seara
Găsirea unui spațiu pentru parcarea mașinii pe seama întâmplării și a „bunei înțelegeri” între vecini ar trebui să fie cam ultima opțiune pentru un cumpărător de locuință – acceptabilă doar dacă nu există opțiunea de închiriere sau achiziție.
Nu miza pe această variantă înainte de a-ți face o imagine realistă despre situația de la fața locului. Pentru aceasta, ar trebui să faci una sau mai multe plimbări prin cartier seara și să încerci, la modul serios, să găsești un loc de parcare.
Chiar dacă vei reuși, ține totuși cont de faptul că numărul mașinilor crește de la an la an, iar lucrurile vor deveni, probabil, mai complicate în viitor.

Comments are closed.