CASA

Cum scapi de căldura din bucătărie când gătești

În această perioadă caniculară, mulți au decis să renunțe la preparatele care necesită mult timp de stat în bucătărie.

Majoritatea decid să gătească cele mai ușoare lucruri. Nu trebuie însă să renunți la plăcerile culinare pentru că există câteva trucuri banale care să te scape de căldura din încăpere atunci când gătești.

1. Cu siguranță te gândești să folosești cuptorul sau aragazul, aparate care emană o și mai mare căldură și care te împing să renunți la rețetele favorite și să prepari o salată. Mai exact, poți utiliza plita cu inducție sau ceramică, plita cu gaz sau cuptorul cu microunde.

Toate ridică temperatura alimentelor pentru gătit și scad în timpul procesului temperatura bucătăriei.

2. Cu siguranță te-ai gândit să eviți problema deschizând fereastra pentru a ventila bucătăria, dar astfel lași căldura să pătrundă în interior. Poți să nu mai utilizezi sistemele de extragere a fumului pe care l-ai instalat în bucătărie pentru a capta mirosurile neplăcute sau grăsimea.

3. De asemenea, e bine să dai drumul la hotă pentru că are mici ventilatoare care vor da mirosul preparatelor afară, dar te vor ajuta și să simți puțină răcoare în jurul aparatului de gătit.

Este de mare ajutor să ai o hotă extractivă pe care să o folosești de obicei când faci ceva la grătar sau prăjit care generează mult fum pentru a nu impregna și pereții de miros sau grăsime. Cu cât extractorul este mai puternic, cu atât va elimina mai mult aer cald în mai puțin timp.

4. Încearcă să eviți supraîncălzirea bucătăriei cu prea multe aparate electronice în priză în același timp.

Comments are closed.