Pentru ca ouăle să nu să se spargă în timpul fierberii, e important ca ele să nu fie reci, de la frigider.
Ele trebuie scoase cu o seară înainte, dacă vrei să le vopsești dimineața sau cu câteva ore înainte de a le fierbe, ca să se încălzească la temperatura camerei.
O altă greșeală care trebuie evitată este aceea de pune apa la fiert și atunci când ea dă în clocot se adaugă și ouăle. Multe ouă se sparg de la șocul de temperatură. Ouăle trebuie așezate în oală, se acoperă cu apă, apoi se pun pe foc. Ele se vor încălzi treptat, odată cu apa, și nu se vor mai crăpa.
Dacă vrei ca ouăle fierte să iasă tari, atunci trebuie să le mai fierbi încă zece minute din momentul în care apa clocotește. Nu fierbe ouăle mai mult, întrucât pe lângă faptul că gălbenușul se înverzi, ouăle fierte în exces se vor crăpa.
Recent Comments