LIFESTYLE

Nu e indicat să faci plinul la mașină vara

În afara faptului că plinul la mașină te-ar costa o avere acum, mai există un motiv pentru care nu este indicat să faci plinul la mașină pe timpul verii.

Specialiștii din industria auto recomandă alimentarea autoturismelor noastre dimineața cât mai devreme, sau seara cât mai târziu.

O cantitate mai mică din acesta se evaporă, iar pierderea unei cantități de combustibil reprezintă și plăți mai mari. Totodată, vara nu este recomandată umplerea rezervorului pentru a lăsa spațiu de dilatare pentru carburant. Dacă rezervorul va fi plin până la refuz, atunci combustibilul dilatat se va scurge pe lângă capacul rezervorului.

Nici conducerea autoturismului cu foarte mult carburant în rezervor nu este recomandată. Atunci când becul de avertizare la combustibil se aprinde, este necesar să mergi să alimentezi cât mai repede.

Pe fundul rezervorului, în timp, se depun cantități însemnate de sedimente, iar atunci când circulăm cu foarte puțin carburant în rezervor, sedimentele sunt aspirate de pompa de carburant, riscând astfel să distrugi pompa și injectoarele să fie blocate, ceea ce ar reprezenta un alt cost extra.

Comments are closed.