LIFESTYLE

Întrebuințările bicarbonatul de sodiu în casă

Bicarbonatul de sodiu este un produs util nu doar pentru curățarea casei, ci și pentru haine.

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosuri din bucătărie și din frigider.

Profită de această proprietate și pentru hainele care au un miros urât. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în tamburul mașinii de spălat o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu: mirosurile neplăcute de pe haine vor dispărea rapid.

De asemenea, poți pune două căni de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă. Înmoaie hainele peste noapte în această apă, apoi le poți pune în mașina de spălat. Bicarbonatul de sodiu va elimina toate urmele de miros neplăcut.

Cu siguranță s-a întâmplat să scoți rufele aspre din mașina de spălat. Acest lucru se întâmplă, în special, cu prosoape și articole mai grele care, după uscare devin foarte dure, chiar dacă ai adăugat balsam de rufe. Adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de spălare. Bicarbonatul de sodiu va face apa mai moale și hainele vor fi mai moi.

Dacă observi că rufele nu ies curate din mașina de spălat sau dacă vezi „bulgări” de detergent care se creează pe țesături, poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a rezolva aceste probleme.

Înainte de a introduce rufele murdare în mașina de spălat, adaugă câteva linguri de bicarbonat pur în cuvă. În timpul spălării, bicarbonatul va face apa mai puțin calcaroasă și, în consecință, detergentul mai eficient. Ai grijă să nu pui bicarbonatul de sodiu în sertarul pentru detergent.

Comments are closed.