LIFESTYLE

Cea mai veche cafenea a Bucureștiului se redeschide

În Centrul Vechi al Bucureștiului, într-o clădire istorică, atestată în 1812 și profund integrată în povestea, cultura și arta orașului, se redeschide, din 4 noiembrie, cea mai veche cafenea a Capitalei, sub numele de Cafeneaua Veche 9.

În perioada sa de glorie, Cafeneaua Veche, loc de întâlnire al elitei de odinioară, a găzduit personalități ca Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale sau chiar regele Carol al II-lea.

Cafeneaua Veche era locul în care își savura cafeaua Mihai Eminescu, la acea vreme, Redactor-șef la publicația Timpul, al cărei sediu, Hotel Universal, era pe strada Covaci, chiar lângă locul în care de acum cafeaua rafinată și meniurile complexe sunt savurate de bucureșteni.

Cultura și moștenirea locului a atras investitorii într-un proiect ambițios, ce a implicat renovarea și redeschiderea publicului a celei mai vechi cafenele a Bucureștilor.

Restaurantul din Centrul Vechi își propune să exprime pasiunea pentru oraș, istoria și cultura lui, dar și spiritul modern, reflectat în selecția rafinată a meniului.

Mai multe informații despre noul punct de atracție din București sunt disponibile la facebook.com/CafeneauaVeche9 și cafeneauaveche9.ro/.

Comments are closed.