CASA

Menține un miros plăcut în casa ta

Pentru a menține casa mereu curată și proaspătă, trebuie să faceți în mod regulat curățenie și să ștergeți praful cât mai des. Dar nu toți au timp să facă asta în fiecare zi sau poate nu își doresc acest lucru. De aceea, puteți apela la un truc care vă va ajuta ca în casă să miroasă mereu plăcut.

Cum să ștergi suprafețele de praf? Se toarnă apă într-o sticlă cu pulverizator, se adaugă puțin balsam de păr, se agită bine și se aplică pe suprafețe. După câteva secunde se șterge praful cu o cârpă uscată. Veți constata că praful se va depune mai puțin, iar în casa va mirosi mereu proaspăt și curat.

Multe persoane cred că baia este una dintre cele mai curate camere din casă. Însă umiditatea din baie favorizează reproducerea de bacterii și agenți patogeni. Din acest motiv, există mai multe articole din baie, care ar trebui schimbate în mod regulat.

Bureții trebuie înlocuiți regulat. Ei acumulează celulele moarte, care putrezesc activ într-un mediu umed.
Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi.

Prosoapele de baie. Dacă sunt folosite în mod constant, dar au timp să se usuce, atunci prosoapele ar trebui schimbate o dată pe săptămână. Dacă sunt mereu umede, atunci acestea trebuie schimbate aproape o dată la două zile.

Prosoapele de mâini. În mod normal, aceste prosoape sunt schimbate la fiecare 3-5 zile. Dacă sunt folosite de o familie numeroasă, atunci trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi.

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Perdeaua de duș. Acest accesoriu de baie se spală cel puțin o data la 2-3 luni, în funcție de intensitatea folosirii dușului.

Covorașul de baie. Acest obiect, nelipsit din baie, trebuie spălat o dată pe săptămână. Datorită acestui fapt, riscul de a lua o ciupercă este redus la zero, iar, ca bonus, covorul devine moale și plăcut la atingere.

Detergenții de rufe, catalogați ca fiind ecologici, sunt de câteva ori mult mai scumpi decât detergenții obișnuiți.

Se crede că astfel de detergenți nu sunt doar ecologici, ci spală mai bine hainele. Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au învățat să facă în casă detergenți ecologici cu costuri puține.

Ingrediente:

  • săpun pentru îndepărtarea petelor – 125 grame
  • săpun de rufe – 200 grame,
  • bicarbonat de sodiu – 300 de grame,
  • acid citric – 100 grame,
  • sare de mare – 250 grame.

Mod de preparare
Săpunul se dă prin răzătoare. Acesta va spori efectul detergentului asupra murdăriei. Și săpunul de rufe, care este eficient împotriva multor tipuri de poluare, se dă prin răzătoare.

Fulgii de săpun trebuie să se usuce bine, așa că este bine să-i lași, peste noapte, întinși pe un prosop într-un loc cald și uscat.

În continuare, fulgii de săpun se toarnă într-o pungă de plastic și se zdrobesc și mai mult. Cu cât săpunul este mai fin, cu atât se dizolvă mai bine.

Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată

Se amestecă bine fulgii de săpun și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Urmează 100 de grame de acid citric, care este indispensabil atunci când vine vorba despre îndepărtarea urmelor de uzură de pe haine.

Un alt ingredient este sarea de mare (250 g). Cristalele mari de sare trebuie măcinate într-o râșniță de cafea. Rămâne doar să amestecați bine toate ingredientele și să păstrați detergentul într-un recipient. Această pudră spală perfect lucrurile albe.

Comments are closed.