CASA

Ce se pune în sertarul de sub aragaz

Cele mai multe gospodine ajung să își țină tigăile în sertarul de sub aragaz, fără să își dea seama că acel compartiment a fost creat pentru un cu totul alt scop.

Acesta nu este un sertar obișnuit, ci un spațiu în care să putem să menținem mâncarea abia preparată caldă pentru mai mult timp, până la momentul în care este servită musafirilor sau familiei.

Ai grijă, așadar, ce păstrezi în acest compartiment. Aici nu au ce să caute obiecte din plastic, hârtie sau alte materiale ce ar putea lua foc ca urmare a expunerii la temperaturi ridicate. În sertarul special nu trebuie ținute nici alimente reci sau la temperatura camerei, ci doar cele fierbinți, abia scoase din cuptor sau abia luate de pe foc.

Modelele mai noi de cuptoare au o funcție specială pentru menținerea preparatelor gătite calde până la momentul servirii, însă clasicul sertar de sub aragaz este folosit în continuare în foarte multe restaurante, din întreaga lume, bucătarii nemaifiind nevoiți astfel să reîncălzească un preparat atunci când acesta este cerut de un client.

Comments are closed.