LIFESTYLE

Cu ce cureți geamul de la aragaz

Îndepărtarea murdăriei din cuptor este neplăcută însă există soluția care te ajută să cureți cuptorul în doar câteva minute.

Poți curăța cuptorul sau gresia de bucătărie folosind ca ingredient bicarbonatul de sodiu. Ceea ce poate varia este prepararea produsului în sine și timpul de aplicare.

Deși bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile și nu este considerat un produs toxic, este important să folosești mănuși, pentru a-ți proteja mâinile.

Gospodinele îți recomandă să utilizezi și o mască, deoarece, după un timp, mirosul prea intens te poate deranja. Pe de altă parte, citiți întotdeauna manualul de instrucțiuni al aparatului înainte de a aplica orice produs de curățare, chimic sau nu.

Pentru a curăța cuptorul aveți nevoie de o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Începeți cu două linguri și adăugați mai multă soluție, apoi, vedeți cât este necesar. Scopul este să lași o pastă groasă pe suprafața cuptorului, pentru a putea aplica diferitelor componente.

Odată ce ai pregătit pasta de bicarbonat de sodiu, este timpul să iei măsuri:

  • În primul rând, vei scoate tava și grătarul din cuptor. Vei curăța interiorul uscat cu o cârpă sau un burete, pentru a îndepărta orice resturi alimentare care ar putea fi prezente.
  • Ajută-te cu o perie sau hârtie prosop pentru a aplica soluția în interior, fără a atinge rezistența, grătarul ventilatorului sau alte elemente ale cuptorului ce se pot deteriora.
  • Deși efectele sale se văd deja în prima oră, gospodinele te sfătuiesc să lași pasta să acționeze pentru aproximativ 12 ore.
  • După ce s-a scurs timpul, vei îndepărta pasta uscată cu un burete curat și vei clăti cuptorul cu o cârpă curață din microfibre, insistând asupra zonelor cel mai greu accesibile.
  • Pentru a dezinfecta totul, trebuie să pulverizezi interiorul cu un amestec de o ceașcă de oțet și apă. Clătește bine de tot la final și asta este tot. Cuptorul tău va fi curat și lipsit de orice tip de pată de murdărie.

Comments are closed.