LIFESTYLE

Plantele care produc căldură

Există o metodă inedită pentru a-ți încălzi locuința. În contextul valului de scumpiri care i-au afectat pe români, oamenii s-au arătat cel puțin interesați de câteva plante care aduc astfel de beneficii.

O plantă extrem de căutată în această perioadă este Araceae. Această plantă crește în mediile calde, lucru care determină ca, în locuință, să asigure o temperatură optimă. Nu este o plantă pretențioasă, are nevoie doar de multă apă și de obicei, este ținută în locurile cu umbră.

La fel se spune și despre limba soacrei. Specialiștii susțin că această plantă contribuie la menținerea temperaturii în locuință. Spre deosebire de Araceae, limba soacrei nu are nevoie de așa de multă apă, în schimb, este necesar să fie ținută într-un mediu în care lumina pătrunde.

Și arborele de cauciuc este eficient în astfel de situații. Despre această plantă s-a descoperit faptul că ajută la creșterea temperaturii într-o locuință, dar ajută și la menținerea căldurii în lunile de iarnă.

O altă metodă prin care poți să îți încălzești locuința, cu un minim de efort, dar și cu puțini bani, constă în lumânări, câteva ghivece din teracotă, două pietre și tava de la cuptor. Mulți oameni au încercat această metodă și se poate obține o temperatură de 22 de grade în locuință, care poate fi menținută pentru câteva ore.

Se pun lumânările pe tava de la cuptor. Mai apoi, acestea trebuie aprinse, iar vasul trebuie înconjurat de cele două pietre. Ulterior, se pun ghivecele cu gura în jos, dar nu înainte ca găurile de la ghivece să fie acoperite, pentru a păstra căldura cât mai mult timp.

Comments are closed.