TIPS

Funcții ascunse ale cheilor de mașină

Cheia mașinii are multe funcții ascunse. Condiția prealabilă este ca aceasta să fie o cheie electronică de mașină.

Majoritatea butoanelor existente ar trebui să fie deja cunoscute. Deblocați mașina, închideți mașina și poate aveți și un buton separat pentru portbagaj. Dar cheia poate face mai mult, există cel puțin 4 funcții ascunse de utilizare a lor:

  • Dacă apăsați simultan butoanele „deschidere” și „închidere”, se deschide doar ușa șoferului. Acest lucru poate fi util, de exemplu, atunci când intrați în mașină pe întuneric și doriți să vă asigurați că nimeni altcineva nu poate deschide o ușă.
  • Toate ferestrele pot fi deschise în același timp. Pentru că dacă ai o funcție fără cheie în mașină, trebuie să fii doar lângă mașină pentru ca aceasta să se deschidă. Hoții pot profita de caracteristică și pot lovi într-un moment de neatenție. Pentru a preveni acest lucru puteți apăsa butonul de închidere de două ori. Butonul geamului va rămâne blocat până la următoarea deschidere manuală.
  • Dacă apăsați și mențineți apăsată funcția de deschidere, toate geamurile din mașină se deschid. O modalitate bună de a ventila rapid mașina cu o singură mișcare. Toate ferestrele se ridică din nou la fel de repede dacă apăsați și mențineți apăsată funcția de închidere automată.
  • Chiar dacă cheile electronice sunt practice, la un moment dat bateria se va termina. Nu trebuie să vă panicați, căci marea majoritate a cheilor electrice pentru mașini pot fi pliate și funcționează și fără electricitate. Și pe de altă parte, fiecare mașină are și o gaură a cheii, în binecunoscutul loc de pe ușa șoferului.

Funcțiile ascunse ale cheii mașinii ar trebui testate înainte de a vă baza pe ele. Diferiți producători s-ar fi putut să-și fi programat cheile în mod diferit.

Comments are closed.