LIFESTYLE

Adevărata cauză a părului uscat

Numărul celor care se confruntă cu senzația de scalp uscat crește de la an la an. În medie, 30% dintre femeile participante la un studiu susțin că au părul uscat, în special în sezonul rece. Totuși, doar jumătate dintre acestea leagă problema de starea scalpului.

Scalpul uscat este o afecțiune medicală frecventă, susțin specialiștii, care se manifestă prin mâncărime și senzație de disconfort. Poate provoca mătreață, scuame sau pete roșii. Medicii susțin că este necesar să se acorde mai multă atenție scalpului în perioadele de toamnă și iarnă, prin alegerea produselor sigure, atât pentru păr, cât și pentru scalp.

Soluții pentru combaterea uscării scalpului
Specialiștii recomandă consumul de alimente bogate în vitamina B și în nutrienți. Împreună, ele contribuie la hrănirea părului și îmbunătățirea stării scalpului. Pentru combaterea mătreții este benefică folosirea uleiului din nucă de cocos, care hidratează, în combinație cu lămâia. Acidul său citric regenerează și ajută scalpul să-și recapete vitalitatea.

Căldura excesivă, precum și utilizarea unui șampon nepotrivit scalpului contribuie la deteriorarea firelor și uscarea scalpului în orice perioadă a anului, cu atât mai mult în sezonul rece. Din acest motiv, propsopul poate fi metoda cea mai sigură și la îndemână pentru uscarea părului. Cu toate acestea, metoda este mai puțin avantajantă pentru persoanele cu un stil de viață dinamic. Adesea, acestea au nevoie să folosească un uscător de păr sau un produs de hairstyling, care să nu le deterioreze firul sau scalpul. În acest caz, produsul realizat de Dyson poate veni în ajutor.

Uscarea părului fără deteriorarea scalpului
Utilizarea unui uscător de păr mai mult de 4 zile pe săptămână poate duce la uscarea scalpului, precum și la fire despicate. Printre cele mai comune greșeli pe care oamenii le fac atunci când își usucă părul cu feonul se numără: folosirea unei temperaturi greșite, neutilizarea în prealabil a produselor de protecție termică, uscarea părului imediat după spălare sau folosirea unui feon foarte vechi.

Specialiștii recomandă utilizarea unui uscător de păr cu un sistem de control inteligent pentru difuzarea căldurii asupra scalpului. Uscătorul Supersonic realizat de Dyson are această tehnologie, alături de funcția Air Multiplier care asigură uscarea rapidă a părului printr-un jet de aer controlat și de mare viteză.

Pe lângă aceste beneficii, uscătorul vine și cu accesorii, precum: difuzor reproiectant, pieptăne cu dinți largi, concentrator reproiectat pentru aranjarea părului, precum și un accesoriu împotriva firelor rebele.

În sezonul rece, deshidratarea scalpului devine cu atât mai pregnantă în urma utilizării produselor de coafare. Recomandarea specialiștilor este de a alege doar aparate inteligente de hairstyling pentru a păstra sănătatea firelor și scalpului. Aspectul strălucitor al părului vine întotdeauna la pachet cu o rutină corespunzătoare, atât de îngrijire, cât și de coafare.

Comments are closed.