DATA CENTER

Cum prelungești viața bradului de Crăciun

Bradul de Crăciun completează magia sărbătorilor de iarnă , iar mulți optează pentru unul natural, astfel încât toată casa să miroasă a cetină.

Există și dezavantaje, cum ar fi că bradul începe să se scuture în scurt timp, iar acele de pin să se împrăștie prin toată casa.

Pentru persoanele care împodobesc bradul devreme, există câteva trucuri pentru a-i prelungi viața cât mai mult.

1. Asigurați-vă că alegeți un brad care a fost tăiat recent. Se poate verifica ușor scuturându-l și văzând câte ace cad. Dacă a fost tăiat recent, ar trebui să fie doar câteva.

2. Când fixați bradul în suport, trebuie să tăiați o bucată de circa doi centimetri din baza trunchiului astfel încât copacul să poată absorbi apa.

3. Dacă nu îl împodobiți imediat după cumpărare, e bine să-l puneți în apă. Mai mult, puteți să puneți în apă 4-5 linguri de zahăr și să stoarceți zeama de la o lămâie. Glucoza din zahăr previne căderea acelor. Există și varianta utilizării sucul acidulat. Zahărul și siropul de porumb din acesta „va hrăni” bradul și îl va ține viu cât mai mult timp.

Dacă aveți posibilitatea să țineți bradul în apă pe toată perioada sărbătorilor, cu atât mai bine. Va rezista considerabil mai mult.

4. Trebuie să aveți grijă la poziționarea în casă., să fie departe de surse de căldură. Nu este ideal să fie pus nici lângă fereastră, e de preferat un loc cu puțină lumină.

5. Pentru instalație sunt de preferat becurile LED deoarece nu emană căldură.

6. O altă variantă ar fi ca, în camera în care este bradul, să puneți un umidificator.

Tradiția împodobirii bradului ar fi început în Germania, în secolul al XVI-lea, când creștinii au început pentru prima dată să aibă brazi împodobiți în casele lor.

Comments are closed.