CASA

Temperatura optimă la care să-ți setezi centrala

Cum iarna se apropie, mulți românii sunt speriați de facturile uriașe ce urmează să vină. Care este temperatura la care să îți setezi centrala pentru a achita mai puțini bani?

Sătui de problemele curente din sistemul centralizat de termoficare, mulți au decis să-și monteze propriile centrale de apartament în speranța că vor beneficia de apă caldă și vor plăti facturi mai mici pe timp de iarnă.

Facturile la gaze au explodat. Poți să economisești dacă reglezi noaptea o temperatură mai mică. Primul pas pentru un consum optim la gaze este instalarea unui termostat. Acest dispozitiv te ajută la optimizarea consumului și menținerea căldurii în locuință.

Pe timp de zi, termostatul trebuie să fie reglat la o temperatură de maxim 22-23 de grade Celsius. În timp ce noaptea, valoarea nu trebuie să depășească 19 grade Celsius. Economia poate ajunge până la 31% din costurile de încălzire.

Poți să alegi un termostat cu fir sau wireless care trebuie pus în camera unde îți petreci cel mai mult timp și unde este mai cald. Pus într-o încăpere mai răcoroasă, acesta va înregistra o temperatură mai scăzută și facturile vor fi mai mari.

Când ești plecat la serviciu, iar copiii sunt la școală e indicat să închizi centrala

E important și centrala pe care o folosești. O centrală electrică cu boiler este folosită pentru a furniza căldură sau apă caldă într-o locuință. O centrală termică pe gaz transformă apa rece în agent termic și o distribuie prin intermediul caloriferelor în locuință.

Centralele electrice sunt silențioase și nu emană noxe ori mirosuri neplăcute. Cele pe gaz poluează mai puțin, dar întreținerea lor se face periodic, anual, și necesită o procedură destul de complex. Caloriferele trebuie să fie curățate când se apropie iarna pentru a verifica dacă apa curge corect și dacă nu există bule de aer.

Comments are closed.