LIFESTYLE

Pregătește corect mașina de iarnă

Se apropie sezonul rece și pentru a circula în siguranță trebuie să ne echipăm mașinile corespunzător.

Iată ce trebuie să avem în vedere pentru a ajunge cu bine la destinație.

1. Mai întâi, trebuie să îți echipezi mașina cu anvelope de iarnă. Fabricate dintr-un material mult mai flexibil decât anvelopele de vară, odată cu scăderea temperaturii devine rigid. Anvelopele pentru iarnă îi oferă mașinii o aderență sporită în sezonul rece, atunci când sunt multe șanse să ningă sau să înghețe.

Dacă acestea nu fac față și ești nevoit să te deplasezi pe un traseu cu multă gheață, unde stratul de zăpadă este semnificativ, trebuie să iei în calcul montarea unor lanțuri antiderapante.

2. Dacă automobilul tău prezint un grad ridicat de uzură și ai parcurs un număr semnificativ de kilometri, ar fi indicat să îi înlocuiești anumite piese uzate. Evită să te lase motorul când ți-e lumea mai dragă, frânele să nu mai funcționeze sau farurile să nu mai lumineze brusc, în special noaptea.

3. Calitatea carburantului prelungește durata de viață și performanța motorului. Mai mult, un combustibil premium îți protejează motorul și injectoarele.

Carburantul cu o cifră octanică mai ridicată, asigură mașinii tale o putere de tracțiune mai mare, fapt care te va ajuta atunci când conduci pe timp de iarnă.

4. Pentru ca iarna să nu te ia prin surprindere, ai nevoie de o serie accesorii cu ajutorul cărora să ieși din impas. De exemplu, din cauza gerului îți pot îngheța geamurile și parbrizul, așadar ai nevoie de o racletă.

Dacă stratul de gheață este subțire, în locul racletei poți folosi o soluție de dezghețare. Totodată, nu uita și peria de zăpadă, care este de mare ajutor la deszăpezirea mașinii. Mai mult, poți lua cu tine și un sac cu sare și o lopată, pentru orice eventualitate.

Comments are closed.