CASA

Cum scăpăm de condensul de pe geamuri

Condensul de pe geamuri apare în special în perioadele reci și atunci când umezeala este ridicată. Aceasta poate duce la apariția mucegaiului, dăunător pentru sănătatea ta.

Există metode simple și necostisitoare care te pot scăpa instant de acest aspect neplăcut din casa ta.

Primul și cel mai simplu pas prin care puteți scăpa de umiditatea crescută este să deschideți larg toate ferestrele camerelor, iar ușile trebuie să rămână închise. Sunt suficiente câteva minute, astfel încât aerul proaspăt să pătrundă în interior, iar umezeala să dispară.

După ce ați închis ferestrele, deschideți ușile camerelor și lăsați aerul să circule în toată locuința.

De asemenea, este important ca atunci când gătiți în bucătărie să deschideți geamul și să porniți hota, astfel încât gradul de umiditate să nu fie unul foarte ridicat.

Două produse extrem de ieftine te pot ajuta să scapi instant de umezeala de pe geamuri. Prin urmare, folosește alcool etilic, votca poate fi o variantă bună și glicerină. Amestecați-le împreună, folosind un raport de 150 ml la 15 ml. După ce este gata, înmuiați o cârpă în lichidul rezultat și ștergeți cu el ferestrele.

Ulterior, ștergeți gemurile cu o cârpă uscată din lână sau bumbac. Prin această metodă se va forma o peliculă rezistentă la umiditate, care o va ține departe pentru mai mult timp.

O altă variantă constă în folosirea nisipului pentru pisici. Cumpărați nisip pentru pisici și puneți-l într-o pereche de șosete pe care nu le folosiți, după care legați partea de sus a acesteia. Așezați șosetele cu nisip pentru pisici pe pervazurile ferestrelor din jurul casei și lăsați-le să absoarbă excesul de umiditate.

La fel de folositor este și bicarbonatul de sodiu. Nu trebuie decât să umpleți un bol curat și uscat cu bicarbonat de sodiu și să-l puneți pe pervazurile ferestrelor din casă.

Comments are closed.