TIPS

Cum poți economisi combustibil atunci când conduci

Creșterea prețurilor la combustibil îî determină pe șoferi să caute metode prin care să economisească cât mai mult.

Ca să economisească combustibil și, implicit, bani, mulți șoferi au renunțat la utilizarea mașinii. Însă, nu este nevoie de asta pentru că există diferite metode pentru a reduce la minim costurile.

Condusul eficient și inteligent poate duce la economisirea multor bani pentru combustibil. Specialăștii recomandă evitarea accelerărilor și frânărilor bruște. Lasă vehiculul să circule prin propria inerție, adică ridicați piciorul de pe accelerație și lăsați mașina să se rostogolească cu treapta de viteză deja cuplată.

Piciorul trebuie să fie întotdeauna deasupra pedalei de frână pentru a putea face corecțiile necesaere pentru adaptarea vitezei. Se obține o frânare preogresivă cu o uzură mai mică a cutiei de viteze și a ambreiajului. Pe lângă faptul că se reduce consumul de combustibil, se prelungește și durata de viață a componentelor fundamentale ale automobilului.

Sfaturi de economisire a combustibilului
Puteți economisi până la 15% din combustibil prin evitarea opririi și menținerea unei viteze de navigare bună. Respectând limita maximă de viteză se poate folosi chiar și treapta a patra în oraș.

La mașinile pe benzină, momentul optim pentru schimbarea vitezei este între 2.000 și 2.500 de turații. Viteza optimă pentru a economisi este de 90 km/oră. Un vehicul care circulă cu 120 de kilometri/oră poate consuma cu până la 30% mai mult.

Comments are closed.