TIPS

Cum îți iese mămăliga gustoasă

Românii adoră să consume în sezonul rece preparate tradiționale alături de mămăligă. Cu toate că multe gospodine o gătesc acasă, nu toate știu un secret deosebit ca ea să iasă cremoasa și mult mai gustoasă.

Bucătarii profesioniști nu o fierb în apă, ci în lapte. Italienii o prepară des în modul acesta pentru că este mai cremoasă și îi oferă un plus de aromă alături de creveți cu usturoi și pătrunjel proaspăt tăiat. Trebuie doar să adaugi 1 litru de lapte cu puțină sare și piper într-o cratiță la fiert pentru 3 minute.

Adaugă o linguriță de unt și imediat presară mălaiul. De cele mai multe ori mămăliga fiartă în lapte se poate servi imediat, pentru că este foarte cremoasă. În cazul în care vrei să îi adaugi o mireasmă deosebită, adaugă în lapte două crenguțe de rozmarin pe care le scoți înainte de a pune în ploaie făina de mălai.

Bucătarii pun mămăliga pe o tavă lungă ce este tapetată cu hârtie de copt. Este nevoie de un strat de 1-2 cm pentru ca formele să iasă egal pentru porțiile invitaților. Acoperă recipientul cu folie alimentară și lasă totul la răcit pentru cel puțin 20 de minute. Taie mămăliga în formele dorite și încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline.

Pune la prăjit fiecare bucată și mai apoi servește mămăliga crocantă în exterior cu diverse preparate. Poți să gătești rețete tradiționale precum: ficăței de pui la tigaie, tochitură de porc, tocăniță de pui sau ciulama de ciuperci. Dacă vrei ceva mai elegant pentru oaspeții tăi, gătește creveți în sos de vin cu usturoi și pătrunjel.

Comments are closed.