În afară de carne și legume, poți păstra o mulțime de alte produse la congelator.
Iată ce alimente se pot congela:
Dacă abia ai desfăcut o cutie de lapte, în loc s-o arunci, o poți pune la congelator. Varsă un pic din laptele din cutie ca să aibă loc atunci când îngheață.
Îl poți păstra în congelator timp de o lună. Dezgheață-l în frigider, nu la temperatura camerei.
Sparge ouăle într-un bol și bate-le puțin, apoi toarnă-le într-o pungă pentru congelator. Poți păstra ouăle la congelator și separate pe albuș și gălbenuș, ceea ce este foart util atunci când prepari o prăjitură la care ai nevoie de unul dintre ele.
Mâncărurile gătite pot fi păstrate în congelator fără să-și piardă din valorile nutritive. Poți păstra în congelator supe, ciorbe, tocănițe, sarmale, orez fiert, spanac gătit etc.
Regula esențială este aceea de a le pune în recipiente pe care le poți dezgheța și consuma în totalitate. Nu este recomandat să refrigerezi alimentele decongelate.
Lasă brânza în ambalajul său original,o în folie din plastic și apoi în folie din aluminiu înainte de a o pune la frigider. Brânza moale se poate păstra congelată timp de o lună, iar brânza tare timp de șase luni. Se decongelează în frigider, peste noapte.
Fie că ai pregătit aluat pentru pizza, pentru fursecuri, biscuiți, plăcintă etc., poți pune la congelator dacă ai preparat o cantitate prea mare. Aluatul se poate păstra câteva luni în congelator și se dezgheață în frigider, nu la temperatura camerei.
Mărarul, pătrunjelul, leușteanul, busuiocul și alte ierburi aromate pe care le folosești în bucătărie pot fi congelate timp îndelungat. Își vor păstra aroma și culoarea, cu condiția să le speli și să le usuci bine înainte de a le congela.
Toacă-le și pune-le în pungi resigilabile sau în caserole pentru congelator.
Dacă ți-a mai rămas puțin vin și nu vrei să-l arunci, pune-l în tava pentru cuburi de gheață sau într-o pungă și congelează-l. Gustul nu va fi afectat.
Recent Comments