Mulți români se întreabă după sărbatorile de iarnă cât vor mai putea mânca din bucatele cumpărate și depozitate în frigider.
Salata de boeuf nu se pune niciodată neacoperită în frigider și nu se ține mai mult de 48h de la preparare. Primul indiciu că maioneza nu mai este bună de mâncat și poți avea probleme la stomac este atunci când se formează o crustă deasupra.
Temperatura ideală din frigider este de 6-8 grade Celsius, însă produsele din ouă, pui, porc sau lactate au grade diferite de alterare. Astfel, trebuie să respectăm anumite reguli de conservare.
Pentru maioneză făcută în casă nu este recomandat să fie consumată la mai mult de două zile de la preparare.
Un picior de porc afumat trebuie ținut într-un vas cu capac pentru a nu se usca și pentru a nu se oxida.
Dacă este gătit cu o crustă de sare, carnea poate rezista și până la masa de Revelion. Dacă nu are sare, se recomandă congelarea!
Puteți să țineți friptura gătită pentru masa de Crăciun cel mult 48h în frigider.
Nu păstrați mai mult de 48h carnea gătită de pui. Carnea de pui este ca un magnet pentru salmonella și campyllobacter, responsabile cu diareea, durerile de cap și starea de vomă!
Recent Comments