LIFESTYLE

Ce trebuie să faci cu orezul pentru a avea gust

Mâncărurile pe bază de orez sunt foarte ușor de preparat. Pentru a obține cele mai gustoase rezultate, trebuie să ții cont de câteva indicații speciale.

Pe lângă faptul că este foarte ușor de gătit, oferă o savoare aparte felurilor de mâncare. Cea mai comună problemă este înmuierea excesivă a boabelor de orez granulate.

Indiferent dacă folosești orezul în tocănițe sau îl gătești sub formă de pilaf, este bine să nu iasă prea moale. Secretul constă în modul în care pregătești orezul înainte de a-l fierbe.

Pentru ca orezul să nu devină lipicios și dacă vrei să te bucuri de boabe ferme și granulate, trebuie să ai grijă să respecți o metodă ce implică patru pași. După ce ai aplicat această tehnică, poți fierbe orezul fără a te îngrijora cu privire la faptul că va deveni moale.

Înainte de a-l fierbe, orezul trebuie spălat în apă la temperatură potrivită. Când speli boabele de orez, amestecă-le ușor. Adaugă, apoi, un strop de ulei într-o oală sau într-o tigaie. Nu folosi o cantitate mare de ulei, întrucât vei strica gustul ulterior al mâncării.

Prăjește orezul la flacără medie, într-o oală sau tigaie cu puțin ulei, timp de maximum cinci minute.

Dacă l-ai gătit în oală, poți adăuga direct apă deasupra boabelor. Lasă orezul la fiert și folosește-l în preparatele dorite. Vei observa că boabele de orez își vor păstra fermitatea, chiar dacă vor fi fierte.

Comments are closed.