TIPS

Cum prepari fasolea

Fasolea trebuie lăsată întotdeauna la înmuiat înainte de a fi folosită în diverse feluri de mâncare.

Nu renunța la acest obicei, însă folosește bere în loc de apă. Acestea are proprietăți care ar putea să te ajute.

Mâncarea va fi incredibil de gustoasă. Berea ajută la reducerea acumulării de gaze în stomac și intestine, cu condiția ca boabele să fie preparate într-un anumit fel.

Poți folosi ca ingrediente pentru a pregăti o iahnie de fasole 250 g fasole boabe, 1-2 morcovi, o țelină, o ceapă, 2 ardei grași, 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2-3 linguri pastă de tomate, 1 foaie dafin, piper boabe; mărar, tarhon și cimbru; bere și sare.

Dupa ce s-a înmuiat peste noapte în bere, fasolea se clătește și se pune la fiert într-o oală cu apă (1h). Se schimbă apa după primele clocote, timp în care se curăță morcovii, ceapa și țelina.

Adaugă legumele și mai lasă pe foc, la flacără medie, până când toate boabele de fasole s-au înmuiat bine.

Toacă mărunt încă o jumătate de ceapă și călește-o, după care adaugă sare, iar la final stinge cu 1/2 pahar de supă de fasole. Ceapa se lasă la înăbușit, până se înmoaie, după care se adaugă fasolea fiartă împreună cu legumele.

Pune foaia de dafin și dizolvă pastă de tomate în jumătate de cană de supă de fasole, după care adaugă în mâncare.

Se lasă iahnia de fasole la fiert, la flacără mică, până când sosul scade.

Condimentează mâncarea cu sare, piper și verdețuri, în funcție de preferințe.

Comments are closed.