TIPS

Pui crescut la curte vs pui din supermarket

Un român mănâncă, în medie, 28 kg de carne de pui pe an.

Animalele crescute în gospodărie nu conțin fel și fel de furaje și agenți de afânare care accelerează creșterea.

Pe rafturile magazinelor găsim chiar şi carne de pui crescut în două săptămâni, mai săracă în proteine. Un pui de ţară e bun de tăiat după două luni, find mult mai sănătos, datorită alimentației sale.

Puiul crescut la curte are un os puţin mai închis la culoare, dar mult mai moale. Cel din comerț, crescut forțat, are un os mai tare şi ţesătura este mult mai compactă.

Importantă e și culoarea cărnii pe care o cumpărăm.

Păsările crescute cu porumb au un timp de 56 de zile de la ieşirea din ou. Altfel, în 2-3 săptămâni, puiul devine matur, tocmai datorită acelei compoziţii de grâne şi substanţe cu care se grăbeşte creşterea lor.

În ceea ce privește gustul și textura, acestea diferă la cele două tipuri de pui.

Comments are closed.