TIPS

Ce face șnitelele crocante și gustoase

Preferate în aceeași măsură de copii și adulți, șnitelele ne aduc aminte de gustul copilăriei. Fie din carne de pui, curcan, porc sau vită ele trebuie să fie crocante la exterior și suculente la interior.

Pentru preparare, se folosește o combinație de făină, ou și pesmet, prin care trec carnea, înainte de prăjire. Crusta din timpul gătirii, devine crocantă și delicioasă.

Un truc care schimbă gustul și textura șnițelelor de pui presupune să treci bucățile de carne prin griș de grâu, în loc de făină. Grișul contribuie la crearea unei cruste perfecte, crocantă și delicioasă.

La rândul lui pesmetul din pâine poate fi înlocuit cu pesmet panko sau chiar fulgi de porumb mărunțiți. După ce ai trecut carnea prin griș și ou, învelește-o cu amestecul de pesmet panko și fulgi de porumb, după care o poți pune la prăjit.

Carnea de pui nu trebuie să fie tăiată prea subțire și nu ar trebui să fie bătută cu ciocanul înainte de a prepara șnițelele.

Pieptul de pui trebuie tăiat în felii de aproximativ 5 milimetri grosime, uleiul trebuie să fie încins, iar focul să fie mediu spre mare. Dacă uleiul nu este fierbinte sau dacă gătești șnițelele la foc mic, acestea se vor îmbiba de ulei, iar crusta nu va fi una crocantă.

Folosește o cantitate suficientă de ulei pentru a prăji șnițelele. Acestea trebuie să se gătească uniform pe o parte, după care le vei întoarce pe partea cealaltă. Sunt suficiente câteva minute de gătire pe fiecare parte, pentru ca șnițelele să fie crocante și delicioase. Scoate-le din tigaie pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Comments are closed.