SĂNĂTATE

Diferența dintre apa de izvor și apa de masă plată

Apa de izvor provine din izvoare montane sau izvoare subterane, este pură, dar și proaspătă.

Apa de izvor este mai bună decât apa de masă plată. Acest tip de apă conține săruri minerale. Totodată, izvoarele din care este extrasă sunt protejate. Ca urmare, este lipsită de tratamente chimice așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de apă. În general, apa de izvor este colectată din surse naturale, ulterior îmbuteliată fără a fi modificată.

Apa de masă plată este cea de la robinet. Ea este demineralizată și nu conține săruri minerale. Acesta este motivul pentru care cu siguranță vei observa și la ea o modificare în privința gustului.

Apa de la robinet nu este tocmai cea mai bună de băut din cauza gustului și mirosului, a culorii de multe ori dubioase, a țevilor vechi și pline de rugină.

Multe persoane folosesc apa de la robinet doar pentru spălat vase și alimente. Însă sunt mulți oameni care beau apă direct de la robinet.

Există câteva teste pe care le putem face pentru a vedea dacă merită să consumăm apa de la robinet. Putem afla asta folosindu-ne de cele trei simțuri (văz, miros, gust).

Comments are closed.