CASA

Cum reglezi geamurile termopan

Apropierea iernii îi detrmină pe oamenii să-și regleze geamurile termopan pentru a nu intra frigul și pentru a plăti facturi mai mici.

Fiecare fereastră termopan, în funcţie de producător, are posibilitatea de reglare a geamurilor.

Cum să îți reglezi geamurile termopan
– calibrarea se face doar la ferestrele oscilobatante
– se recomandă să faci aerisirea calorifelor
– strânge bulbul de pe marginea ferestrei cu ajutorul unei şurubelniţe. Procedeul este necesar pentru relgarea presiunii;
– primăvara se face reglarea geamurilor pentru sezonul cald pentru a nu se strica garnitura.

Poți aprinde și o lumânare în dreptul ferestrei. Dacă flacăra se mişca în toate părţile, adică necontrolat, înseamnă că geamurile nu sunt aliniate corect.

Altă metodă presupune utilizarea unei hârtii. Pune o coală de hârtie între tocul geamului şi deschidere, după care închide fereastră. Dacă hârtia se mişcă foarte uşor, fereastra are nevoie urgentă de reglaj.

Este recomndar să lubrifiați periodic elementele de închidere și cele culisante. Alegeți uleiuri neacide și nerășinoase și verificați blocatorii ce țin de siguranță – antiefracție. Garnitura termopanului trebuie curățată cât mai des.

Dacă ați observat că ferestrele nu se mai închid ca înainte înseamnă că au nevoie să fie reglate. Poți face asta cu cheia hexagonală sau cu șurubelnița dreaptă până când se remediază problema.

Condensul ferestrelor termopan apare atunci când aerul umed și cald din interior intră în contact cu suprafata rece a geamului. Un prim pas este să verifici umiditatea din casă. Nu uita de aerisirea camerelor, instalarea unui sistem de ventilație la baie și a unei hote în bucătărie. Nu uita nici de procurarea unui dezumidificator și folosirea vopselelor speciale antiumezeală.

Dacă vrei să îți cumperi termopane noi, trebuie să te uiți la: material, izolare fonică și termică, culoare, preț etc.

Comments are closed.