TIPS

Pregătirea mașinii înainte de iarnă

O călătorie în timpul iernii presupune pregătirea mașinii.

La temperaturi sub 7 grade Celsius, este necesară înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă. Cauciucul din care sunt fabricate anvelopele de iarnă își păstrează elasticitatea chiar și la temperaturi scăzute.

La mașinile cu tracțiune spate, frânarea și aderența la drum – cu anvelopele de iarnă este cu peste 50% mai bună. Pentru mașinile cu tracțiune față, ar trebui folosite anvelopele de iarnă pentru o frânare mai bună.

Nu schimbați doar două anvelope, siguranța nu trebuie compromisă. Anvelopele de iarnă ajută nu numai pe zăpadă, ci și pe ploaie.

Dacă îți schimbi anvelopele cu puțin timp înainte de frigul puternic, vei evita cozile lungi în fața atelierelor de reparații.

Anvelopele de vară trebuie depozitate curate și uscate, într-o cameră întunecată și răcoroasă, departe de uleiuri, substanțe chimice și varză murată. Balconul nu este un loc potrivit. Daca au jante, le poti agata pe perete. Dacă sunt pe podea sau pe un suport, ar trebui să fie întinși. Nu stivuiți mai mult de patru anvelope una peste alta, deoarece greutatea devine prea mare și cea de jos se va deforma.

Există o altă opțiune – de a folosi așa-numitul hotel de anvelope. Acolo se vor asigura că sunt spălate, bine ambalate și la temperatura potrivită.

Pregătirea mașinii pentru iarnă include obținerea următoarelor lucruri:

  1. Lopata de zapada
  2. Spray pentru dezghețarea geamurilor și încuietorilor
  3. Lichid de iarnă pentru ștergătoare
  4. Pulverizați pentru garniturile de cauciuc de pe uși și portbagaj
  5. Răzuitor de gheață
  6. Trusa de prim ajutor
  7. Freză de zăpadă
  8. Cabluri pentru baterie
  9. Lanțuri pentru anvelope
  10. Covorașe pentru așezarea sub anvelope
  11. Un sac de nisip sau sare

Comments are closed.