CASA

Cum scapi de mirosul de canalizare din baie

Cauzele care pot genera un miros neplăcut în baie sunt multiple. Utilizarea băii, igienizare precară a acesteia, defecte ale componentelor, slaba funcționare a fluxului de apă sau aerisirea defectuoasă a spațiului.

Umezeala favorizează apariția mucegaiului și bacteriilor, mai ales în zona căzii sau a cabinei de duș.

Conducta deteriorată sau înfundată, ori un orificiu de canalizare blocat, eliberează gazul din sistemul de canalizare în baie, care este sulfuros.

Folosirea rară a toaletei scad nivelul apei din sifon să scadă, iar mirosurile neplăcute devin pregnante. .

Alimentarea defectuoasă cu apă a toaletei sau a chiuvetei poate duce la mirosuri de canalizare în baie.

Firele de păr, reziduuri de săpun sau bețișoare de urechi care ajung în canalele de scurgere ale băi blochează sifonul. Rezultatul este acel miros neplăcut de canalizare. Același lucru este valabil și cu conductele blocate de șervețele umede, ață dentară sau absorbante.

Nivelul de apă din rezervorul de apă al toaletei scăzut, atunci toaleta poate duce la înfundarea acesteia și genera mirosuri de canalizare. Plutitorul poate fi defect și este necesară înlocuirea.

La fel se poate întâmpla dacă clapeta vasului este defectă. Și dacă inelul de etanșare de la baza toaletei este slăbit sau rupt. Gazele reziduale se vor infiltra în baie și vor emana mirosuri de canalizare.

Aerisirea corespunzătoare a băii poate împiedica apariția mirosurilor neplăcute. Ventilația băii trebuie să fie frecventă, chiar dacă nu există o fereastră. O acumulare prea mare de umiditate înseamnă apariția mucegaiului și duce la mirosuri neplăcute în baie.

Cum cureți vasul de toaletă

Mixul dintre o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de oțet alb te poate ajuta să elimini mirosul de canalizare. Dacă problema persistă, soluția ar fi achiziționarea unui vas nou de toaletă, cu un sistem de spălare eficient.

Dacă apa se strânge în jurul vasului de toaletă, o serie de sigilii sunt slăbite. Va fi nevoie să folosești un tip de adeziv special pentru a sigila vasul de toaletă.

O pompă manuală te mai poate ajuta să desfunzi scurgerile blocate. Iar dacă sifonul de scurgere nu funcționează corect, atunci toarnă o găleată cu apă în toaletă pentru a completa până la un nivel optim.

Soluții pentru duș și chiuvetă
Eliminarea reziduurilor acumulate în zona de dușului se rezolvă prin scoaterea capacului de scurgere și curățarea cu un burete de moltopren îmbibat în apă și clor. Rotește rola în scurgere și verifică dacă mirosurile dispar.

După fiecare utilizare a căzii de duș este important este să o cureți în zona de scurgere.

Pentru mirosurile neplăcute din chiuvetă, o spumă „corozivă” formată din jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și jumătate de cană de oțet poate fi soluția ideală. Mai ales dacă pe scurgerea din chiuvetă s-a format mucegai. Torni amestecul în scurgere și o acoperi, după care lași să acționeze 30 de minute.

Pentru a scoate resturile rămase în scurgere folosește pompa manuală. În cele din urmă, lasă apa caldă de la chiuvetă să curgă timp de două-trei minute. Procesul poate fi repetat până când mirosurile dispar.

Nu în ultimul rând, ajutorul oferit de un instalator poate să fie mult mai util.

Comments are closed.