SĂNĂTATE

Alimente care scad nivelul colesterolului

O alimentație sănătoasă și echilibrată poate fi de mare ajutor în scăderea nivelului de colesterol.

Creșterea consumului de fibre solubile este una dintre măsurile recomandate de cardiologi împreună cu administrarea de statine pentru reducerea colesterolului.

  • Fulgii sau tărâțele de ovăz sunt bogate nu doar în fibre, ci și în antioxidanți care mențin sănătatea vaselor de sânge. Ei reduc oxidarea și degradarea celulelor, dar și un efect antiinflamator asupra vaselor de sânge și un efect de reglare a tensiunii arteriale.
  • Năutul, dar și fasolea, lintea, mazărea și soia sunt o sursă excelentă de fibre solubile. Aceste leguminoase au capacitatea de a lega colesterolul și a reduce absorbția lui în sânge.
  • Rucola este populară nu numai datorită aromei sale delicioase, ci și a conținutului ridicat de antioxidanți care protejează vasele de sânge împotriva stresului oxidativ și a inflamației.
  • Migdalele sunt surse excelente de nutrienți consumate zilnic. Alte două alimente care scad colesterolul datorită conținutului bogat în fibre solubile sunt semințele de chia și cele de in.
  • Un singur fruct de avocado este o sursă de vitamine și minerale esențiale, precum și de grăsimi mononesaturate sănătoase.

Comments are closed.